Vårmote – sko deg for en ny sesong

Nærbilde av et par dameføtter i høyhælte sandalpumps med glitter, strass, rød hæl og lyseblå detaljer. Illustrasjonsbilde til artikkel om vårmote for sko.

Ballerinas, farger og «chunky» såler: Dette er skoene som dominerer trendbildet i vår. La deg inspirere av vårens skotrender og møt våren med et par freshe sko!

Vårsko her, nå blir det en fest for føttene!

Vårsola titter frem, fortauene begynner å bli bare og butikkene og gatene fylles med småsko, sneakers og sandaler: For mange er det å kunne bytte ut tunge vintersko med et par lette vårsko et like sikkert vårtegn som hvitveisen.

Og i vår er det mange fine trender å glede seg til på skofronten. Det er nemlig festlige tider i vente – også for føttene. Nå skal skoene gjerne ha høye hæler og spreke farger, toppet med strass, glitter og sløyfer.

Men også de mer komfortable variantene holder koken i vår, for både damer og herre. Så du kan trygt gå for et par kule sneakers, flate loafers eller et par søte ballerinasko for å sette prikken over i-en for festantrekket.

Fra fargerike «heels» til komfortable «flats» – her er noen av vårens største skotrender!

Ballerinaskoen

Elegant og praktisk på én og samme gang – ballerinaskoen er den perfekte vår- og sommerskoen og sesongens sikreste kort for trendbevisste damer. Den klassiske skoen, som ofte blir forbundet med motehuset Chanel, kommer i utallige varianter i vår, både når det gjelder farger og fasong. I tillegg til å være komfortabel å gå med passer ballerinasko nærmest til «alt», både kjole, skjørt, shorts og bukse.

Tips! Redd enhver situasjon med vonde føtter ved å ha et par ballerinasko som backup i vesken.

Sneakers

Et par enkle og freshe sneakers, gjerne med en litt tykk såle, er alltid en sikker vinner om våren – og den perfekte overgangsskoen fra småkjølige vårmorgener til varme sommerkvelder. Skal du investere i ett par, kan du trygt gå for et par hvite sneakers som passer til det meste og som løfter ethvert antrekk.

Men også farger er i trendbildet i år, og både lys lilla, rosa og lysegul er typiske farger for trendy sneakers akkurat nå, gjerne med samme farge på både såle og sko. Også de klassiske Converse-skoene er hot i vår, spesielt den høye modellen.

Slingback-sandalen

Det ser ut til at mange designere er enige om én ting i år; at vi vil pynte oss igjen! Dette vises også i skomoten, og en av de hotteste skoene for tiden er slingback-sandaler, som har spiss tå og en liten rem bak hælen.

Sandalen kommer med både høy og lav hæl, og vil du være ekstra trendy kan du gå for et par i metallisk materiale eller i en av vårens heteste farger sjokkrosa, koboltblå, syrinlilla eller knæsj grønn.

Gladiatorsandalen

Mange husker kanskje denne sandalvarianten med skrekk og gru, men i år melder faktisk flere av de store motehusene at gladiatorsandalen er tilbake. Gjerne med snøring langt oppover leggen, og i jordtoner eller metalliske farger.

Sandalen kan fint styles sammen med en fin sommerkjole eller et av vårens største trendplagg, miniskjørtet – og vips, så er du en romersk gudinne.

Tresko

Ja, du leste riktig, det er fortsatt trendy med tresko! Skoene, som ofte blir kalt «clogs», har blitt sett hos blant annet Ganni og Isabel Marant, der førstnevnte har vist frem ulike varianter i fargerikt gummimateriale, mens sistnevnte har gått for den mer tradisjonelle med tre- og skinnmaterialer.

Flere merker og kjedebutikker har hengt seg på trenden, så har du lyst på tresko vil du nok finne et par som passer deg i vår.

Platåsandalen

I vår gjør du helt riktig i å komme deg opp i høyden. Vi får nemlig også et gjensyn med både 70- og 90-tallet, gjennom platåsandalens comeback. Ikke bare er den festlig og fin – plattformsandalen er jo også mye mer behagelige å gå med en hel kveld enn mange andre typer pensko.

Herresandaler

For gutta er det bare å hoppe inn i et par sandaler i vår, det er nemlig det mest trendy du kan sko deg med som mann for tiden. Og skal du være helt moteriktig bør du enten gå for et par klassiske Birkenstocks, den tradisjonelle borrelåssandalen eller et par med flettede skinnreimer, som det vil finnes mye av i butikkene fremover.

Se mer av vårens herremote her!

«Chunky» såle

Uansett om du velger et par nye sneakers eller sandaler i vår, kan du trygt gå for en variant med «chunky» såle. Den komfortable skoen har vært i trendbildet i en stund nå, og fortsetter å holde koken også i år. Her finnes det utallige varianter å velge mellom, så det er bare å finne sin favoritt.

Det lille ekstra

I vår kan du glitre om kapp med vårsola. Trendbildet er nemlig preget av masse farger, glitter og «glam», og også skoene skal være litt ekstra pyntet. Dekorative detaljer som sløyfer og strass, glitrende stoffer eller farger som sølv og gull går igjen, og det er helt innafor å være skodd for disco.

En annen detalj vi vil se mye av i år er sandaler med saueskinn eller teddyfôr. Et smart valg for deg som syns overgangen fra tøfler til pensko blir litt for stor.

LES OGSÅ: Nå er det disse fargene som gjelder – se vårens farger