5 sikre klesvalg for sesongen – vårens mote til dame

kvinne på utekafé med vertikalstripet overdel med stor, rød blazer over, solbriller, leppestift
Dressjakken kan gjerne være litt lang og vid.

Våren 2022 blir en fest på klesfronten, skal vi tro stylisten. Se hvilke plagg du bør sikre deg for å være med på moroa!

Lyse, lange dager, blomster i veikanten og varme i lufta: Når våren kommer frister det alltid å pynte seg litt ekstra, og i år får du god drahjelp fra alle de glade plaggene i butikkene.

Ifølge stylist Cecilie Mevatne, råder det nemlig en optimisme i motebransjen som har smittet over på vårens trender.

Her får du hennes fem beste tips til plagg du bør sikre deg denne våren!

1. Dressjakke

Ifølge Cecilie Mevatne er det ingen tvil om hva som er årets vårjakke: Det er dressjakken – eller blazeren, om du vil. Stylisten forteller at den gjerne kan være oversized, så se etter en litt vid og lang modell, eller gå opp en størrelse eller to.

Vårens farger er i år preget av knæsje nyanser, så det er helt på sin plass med en rosa eller grønn variant. Alternativt kan du gå for en jakke i en mer nøytral farge, og så style den med en topp i en sprek farge inni.

Dressjakken fungerer også ypperlig over en søt sommerkjole eller til jeans eller shorts. Den kan faktisk brukes til det aller meste, og er like fin på jobb som til fest og alt der imellom. Her snakker vi med andre ord om et plagg du får brukt mye!

2. Noe stripete

Stylisten kan rapportere om at stripene for alvor vil innta butikkene denne våren – i alle mulige varianter. Det blir både brede, smale, horisontale, vertikale og diagonale striper på alle mulige slags plagg, så er er det bare å velge og vrake for å finne din stripefavoritt.

Tips! Vil du gjøre et trygt og tradisjonelt valg, er en stripete bomullstrøye eller strikkegenser et sikkert kort, mens et skjørt, tørkle eller en flagrende bluse med stripemønster kanskje gjør litt mer ut av seg.

3. Festkjole

Nå som vi endelig kan kle oss opp for å møte mennesker og finne på ting igjen, er det på sin plass med en festkjole – gjerne prydet med glitter, fjær eller paljetter. Eller hvorfor ikke gå for en kjole i en knallfarge som roper vår og sommer?

Når det kommer til lengden, er trenden nå at kjoler og skjørt enten er megakorte eller helt lange, så gå for den varianten du liker best og føler deg fin i.

4. Skinnjakke

Den svarte skinnjakken er tilbake – og bikervarianten er aller mest trendy. Mevatne mener dette er et av de lureste og mest bærekraftige plaggene du kan investere i, ettersom skinnjakken passer til så mye og alltid vil gjøre comeback i motebildet med jevne mellomrom. Skinn er dessuten et slitesterkt materiale som bare blir finere jo mer du bruker det, gitt at du behandler det med kjærlighet.

Tips! Skinnjakken er et fint statement-tilskudd til mer feminine plagg. Den gjør den søte blomsterkjolen litt kulere og gir jobbantrekket med skjorte og dressbukse litt mer karakter.

5. Platåsandaler

Siden vårens mote oppfordrer oss til å pynte oss mer, er det kanskje ingen overraskelse at det også skal være fest på føttene. Du trenger imidlertid ikke pine deg gjennom dagen i vonde, høye hæler, for nå er nemlig platåsandalene i vinden.

Ifølge stylisten elsker norske damer flotte sko så lenge de er behagelige å gå med, så her har vi en sikker vinner til både hverdag og fest.

Tips! Bruk et par fine sokker i sandalene før været tillater at du slipper føttene fri. Se etter et par i et tynt og delikat materiale – gjerne med glitter eller i en knæsj farge.

Les mer om vårens skomote her!