Nå er det disse fargene som gjelder – se vårens farger

Kvinne i rosa topp foran blå bakgrunn

Våren er tilbake og det er også de fargeglade plaggene! Dette er fargene du bør ha på deg våren 2023 – gjerne fra topp til tå.

Det er på tide å vinke farvel til triste og grå vinterdager, og ønske en fargerik vår velkommen!

At butikkene fylles opp av fargerike klær er nærmest et like sikkert vårtegn som fuglekvitter og lysere dager.

Vårens trender er preget av knallfarger også i år, og i tillegg har denimblått tatt moteverden med storm.

Her er vårens mest trendy fargepalett:

Skinn som en sol …

Rydd plass for sola i garderoben! Solgult er nemlig blant vårens heteste farger, og skal vi tro høstens motevisninger gjør du ikke feil i å la vårgarderoben skinne om kapp med sola.

Du kan også gå for ulike sjatteringer i solnedgangstoner, fra dyp rødoransje til lysegult, om du vil lyse opp antrekket litt ekstra.

… og komplementer med dus lilla

Årets knallfarger får ikke skinne alene. Den bleke blålilla fargen har vært trendy en stund, og vi vil fortsette å se den kjølige lavendeltonen utover vårparten.

Lilla er dessuten komplementærfargen til gult. Med begge fargene i trendbildet, er det duket for sterke kontraster som utfyller hverandre perfekt.

Blått på blått – denim på denim

Nå er alt lov, skal vi tro moteekspertene. Og det bringer tidligere «no-goes» tilbake på catwalken. Dobbel denim-trenden har hatt en lang pause, men nå blir det endelig innafor å kle seg i denimblått fra topp til tå igjen. Antrekket skal helst være helt uten andre innslag, men kan kombineres med en veske eller et par sko i en av vårens knallfarger.

På høstens motevisninger så vi flere innslag av kjoler og jumpsuits i denim. Blir ikke det nok, kan du krone antrekket med en bøttehatt, men pass på at den er i samme blånyanse.

Det er også flere nyanser av blått som er hot denne våren. Knallblå og turkise toner dominerte blant annet hos flere av de danske klesmerkene under moteuka i København.

Ønsker du et antrekk som er trendy uten å skrike for høyt, er knallblått midt i blinken. Blå er nemlig en av få farger som kan være så sterk den vil uten å være for oppsiktsvekkende.

Limegrønt er skjønt

Ingenting vil si farvel til vinteren på en freshere måte enn et limegrønt antrekk! Den limegrønne fargen skriker vår og var umulig å overse under moteukene i høst der fargen dukket opp på alt fra vesker til dresser.

Synes du et limegrønt antrekk er for dristig, vil en liten limegrønn detalj være nok for å sprite opp antrekket og tilføre det lille ekstra.

Naturfarger holder koken

Økt fokus på bærekraft og en garderobe som skal vare lenge, spiller også inn på vårens fargepalett. Naturfarger som brunt og beige har sluppet til i garderoben for fullt, og disse fargene vil vi bare se mer av utover våren.

Naturfarger er enkle å kombinere med andre farger, men det er også fritt frem å kle seg i disse fra topp til tå uten fargesterke innslag. Dette gjelder også andre tidløse farger som hvitt og svart.

Nyanser av rosa

Vi så den i fjor og vil fortsette å se den i år, men først og fremst så vi den på barbiedukkene våre da vi var små. Det er dermed helt på sin plass at stilen der knallrosa dominerer har fått navnet «barbiecore». Knallrosa står i sterk kontrast til naturfargene, men passer derfor godt sammen med disse.

Visste du dette?

I tillegg vil også en annen rosafarge sette sitt preg på 2023: Fargeselskapet Pantone har nemlig kåret den varme rosatonen Magenta 18-1750 til årets farge. Vi er vant til å se magenta på lepper og negler, og kan ikke vente til fargen får større boltreplass.

Fargeløst

Den gjennomsiktige, nærmest fargeløse trenden markerer seg så sterkt at den må nevnes, selv i en sak om farger. Det virker ikke til å spille noen rolle hvilken farge stoffet er i, eller om det er heklet eller mesh, bare det er gjennomsiktig.

Rundt vinterens festligheter gjorde de gjennomsiktige klærne full éntre, og trenden vil fortsette gjennom, skal vi tro trendekspertene. I likhet med naturfargene vil gjennomsiktige klær kunne kombineres med det meste, men vil du være på den sikre siden, bør du velge et plagg i hvitt eller svart.