Årets vårmote til herre – sikre deg disse 4 plaggene

Mann med lang strikkejakke, lys skjorte, hullete skinny jeans, lue og veske med mobil i hånda, stående i urbant landskap

Lurer du på hva du bør fylle vårgarderoben med i 2022? Stylisten forteller deg det du trenger å vite før du drar ut på handletur!

– I år oppfordres menn til å fylle skapet med mer farger, sier stylist Cecilie Mevatne.

Med lysere tider og varmere dager kommer gjerne trangen til å fylle skapet med nye, freshe vårklær. Det å handle inn til vårgarderoben er derfor like lystbetont hvert år og hvis du på forhånd vet hva du skal se etter, går handleturen lekende lett.

– Butikkene vil fylles med plagg i ulike rosatoner og grønne nyanser, i tillegg til naturfarger og svart, tipser hun.

Se hvilke fire plagg stylisten mener alle menn bør investere i denne våren!

1. Bermudashorts

Årets mest trendy shorts er stiligere enn den du bruker på stranda! Bermudashortsen var nemlig å se på catwalken i år, så nå blir det enkelt å pynte seg uten å svette bort på de varmeste vår- og sommerdagene.

Shortsen kalles også dress-shorts, og en en sofistikert shorts som rekker til knærne, gjerne er litt høy i livet og lukkes med en knapp eller hempe. Shortsen kommer fra den tropiske øya Bermuda, der den ble brukt i situasjoner hvor en langbukse ville vært ansett som formelt korrekt, men hvor varmen gjorde det ubehagelig.

Ifølge Cecilie Mevatne blir bermudashortsen nå å se i alle former og fasonger, så det er bare å saumfare butikkene til du finner din favoritt.

Tips! Style bermudashortsen med en hvit t-skjorte og baseballjakke til hverdags, og pynt den opp med en fin bomullsskjorte, en strikket cardigan og loafers eller seilersko til litt mer formelle anledninger.

2. Cardigan eller strikkejakke

Cardigans og andre type strikkejakker kommer vi ifølge stylisten til å se mye av denne våren. Dette er virkelig et trygt kjøp, ettersom dette er tidløse plagg som kan brukes sesong etter sesong, og som passer til det aller meste.

Gå for en vårlig farge hvis du vil ha et friskt tilskudd til garderoben, eller velg en klassisk variant i mørk blå, svart eller grå hvis du ikke vil stikke deg ut for mye.

Tips! Husk at ullplagg krever litt kjærlighet for å holde lenge. Bruk vaskemiddel som er beregnet på ull og bruk ullprogram på maskinen. Og viktigst: Ikke vask ullplagget oftere enn du må.

3. En avslappet skjorte

Skjorter går aldri av moten, og i år er det den lette og løse varianten som er mest trendy. Se etter en litt oversized modell – gjerne i en dus rosafarge hvis du vil være litt ekstra moteriktig og vågal. Alternativt så er en blå eller hvit variant også veldig moderne nå.

Her har du et plagg som er fantastisk behagelig å gå med gjennom hele våren og sommeren, så det skader heller ikke å gå til innkjøp av flere – og da kan jo fargevalget variere.

4. Sandaler

Stylisten kan melde om at det er lite tvil om hva som er våren og sommerens heteste skotrend for menn: Det er nemlig sandalen – i mange ulike varianter. Enten du foretrekker skinnsandaler, en modell med borrelås, slippers eller den klassiske tursandalen fra Teva er du helt på merket motemessig.

Tips! Vil du gjøre et stivt antrekk litt mer avslappet? Bruk sandaler til! En teknisk tursandal kan være veldig kul til for eksempel en løs skjorte og chinos.