Interiør til sommerhytta – 3 trender som gjelder i år

stue i pastell med maritime innslag som skjell og korall

Drømmer du om en ny stil på hytta, eller er du ute etter inspirasjon til du skal innrede? Her er tre trender som kommer til å prege sommerhyttene våre i år.

Vi nordmenn elsker hyttelivet, og mange tilbringer stadig mer tid der.

– Hytta er det nye «hjemme». Derfor vil vi ha det pent på hytta også, sier interiørblogger Cecilie Harlem.

Hun har funnet fram til tre trender som kommer til å gjøre seg gjeldende på hyttene våre denne sommeren. Og hva vil vi ha i år? Sol, hav og farger som gjør oss glade, selvfølgelig.

– Jeg tror vi gjerne er litt mer vågale i interiøret på hytta, men vi liker å ta med oss noen elementer hjemmefra som minner om hjemme. I tillegg skal det jo være lettvint, sier Cecilie.

Trend 1: «Sunkissed living»

Sol, sol, sol. Nå har vi behov for å omgi oss med sol, glede og optimisme. Det betyr gule og grønne toner, med innslag av beige og hvitt for å løfte stilen.

– Vi lengter etter å være utendørs i sola. Dette er en stil mange kommer til å dra med seg på hytta, sier Cecilie.

Linduk, naturmaterialer og grønne planter er perfekt selskap når du skal dekke bordet til hagefesten. Rustikk og glasert keramikk og transparente vaser i grønt kompletterer stilen.

Og glem for all del ikke blomstermønstre i alle varianter, fra de store til de bitte små.

– Møblene skal være lette å flytte rundt, og kan brukes både ute og inne. Til denne stilen passer lyst treverk, flettverk og stråkurver, forklarer hun.

Trend 2: Maritime dager

Klukkende bølger, vind i håret og intense solnedganger, sier du? Ja takk! Den maritime stilen er en evig klassiker som vi drømmer om hver eneste sommer.

– Den maritime hytta er inspirert av havet og sola, i blått, hvitt og oransje. Hvitt og beige blir brukt til å myke opp. Se for deg en solnedgang i knall oransje over havet.

Den maritime stilen passer naturlig nok aller best til en hytte ved sjøen. Og ifølge Cecilie er dette ofte en hytte vi pakker og drar til for et langtidsopphold – kanskje blir vi hele sommeren.

Mye av inspirasjonen kommer fra 50-tallet, med brede og smalere striper på tekstiler som sitteputer, pledd og håndklær.

– Også har vi den klassiske stupedama, og innslag som koraller og ting fra havet.

Keramikk og transparent glass i blått, både som drikkeglass og vaser, er lekkert i det maritime sommerhuset. Oransjefargede møbler i hardplast er et perfekt supplement, og ikke minst lett å bære med seg inne og ute.

Trend 3: Sommerlig pastelldrøm

Ja, vi elsker pasteller! Om sommeren er det ekstra deilig å ha det lyst og lett rundt seg, og å være omgitt av pasteller er en perfekt start og avslutning på en nydelig sommerdag.

– Det er mye lyse, deilige sukkerfarger i år, sier Cecilie.

Lys gul, grønn, rosa og lilla – det er mange farger å ta av og mikse.

Denne trenden er inspirert av den pastellfargede himmelen på fine sommerkvelder, når himmelen farges i duse nyanser av gult, rosa og blått.

Bytt for eksempel ut de gamle håndklærne med noen nye, freshe i pastell, eller la deg inspirere til et par fine lingardiner i en farge som gjør deg glad.

– Som kontrast blander vi inn noe rustikt, som brunt eller lyst treverk.

Til denne trenden kan du velge porselen, matt keramikk og gjennomsiktig glass å dekke bordet med.

Pasteller passer både på en gammeldags eller moderne sommerhytte på landet, gjerne omgitt av enger du kan plukke markblomster fra.

– Pynt bordene med selvplukkete blomster. Blomstene går også igjen på tekstiler. Velg store blomstermønster til for eksempel sengetrekk.