Sommerens sjømat på grillen

Sommergrillmat
Fargerikt og fint - god blanding av fisk og grønnsaker
Sommergrillmat
Bruk gjerne fisk med skinn på grillen - det gjør fisken mye enklere å grille.
Sommergrillmat
Grillspyd med kamskjell og scampi
Sommergrillmat
Gratinert sjøkreps
Sommergrillmat
Å grille skalldyr går veldig raskt - perfekt på en varm sommerdag

Ikke bare er fisk og skalldyr råvarer som knapt trenger tilbereding, sjømat kan spises både varmt, kaldt og er lette måltider med gode smaker!

Prøv fisk på grillen

Fisk er rask mat på grillen. Med sin milde smak, passer de fleste fisketyper perfekt til mange marinader, BBQ-sauser, krydder og typisk sommertilbehør som agurksalat, tzatziki eller coleslaw. Du kan også grille fisken oppå sitronskiver - da får du både god smak og slipper at fisken sitter fast på grillen.

All fisk kan grilles

All fisk kan i utgangspunktet grilles, men en god huskeregel er at det er lettere å få et vellykket resultat med fet fisk som kveite, laks, ørret, sild og makrell.

Magrere fisk kan også grilles med gode resultater, men husk på at disse fisketypene er løsere i kjøttet, og bør derfor pakkes inn i folie eller grilles i en ”grillkurv”.

Prøv skalldyr på grillen

Skalldyr trenger liten tid på grillen og er perfekte å grille en varm sommerdag. Alt kan grilles, så prøv blåskjell pakket aluminiumsfolie, gratinerte sjøkreps eller grillet scampispyd?

Se oppskrift på gratinert sjøkreps her - vi tror dette vil falle i smak hos de fleste.

Sommerens beste skalldyr

Skalldyr trenger ikke grilles, det er mange typer som smaker godt på bryggekanten uten tilbereding, og smaker godt av sommer. De passer godt på nystekt loff med majones og en skvis sitron, men kan med fordel også marineres og grilles raskt.

Mengdeberegning av skalldyr

Hvor mye reker regner man egentlig per person når man skal rense dem? Og hva beregner man per person når man skal lage skalldyrfat? Vi gir deg svarene!

Skalldyr har ofte en del som skal renses vekk. Skallet, bein og paven skal ofte fjernes, og da er det vanskeligere å beregne hva man faktisk skal handle med seg for å ikke sitte sultne igjen etter måltidet.

Så mye skalldyr beregner du per person

Skal du servere middag med skalldyr? Så mye må du beregne:

  • Reker: 500 g per person
  • Hummer: 1 stk à 300-500 g per person
  • Sjøkreps: 500 g eller ca 3-4 store sjøkreps per person
  • Ferskvannskreps: 500 g per person
  • Blåskjell: 500 g per person
  • Hjerteskjell: 500 g per person
  • Kamskjell: 5 stk per person (1-3 til forrett)
  • Østers: 6 stk per person
  • Knivskjell: 500 g per person
  • Vongoleskjell: 300 g per person
  • Mandelskjell: 500 g per person
  • Kongekrabbe: 375-500 g per person
  • Hel, kokt krabbe: 1 krabbe à 400-500 g
  • Krabbeklør: 375-500 g per person
  • Krabbeskjell (ferdig renset): 1 stk per person

Tips! Skal du bruke skalldyr i en forrett? Da kan du halvere mengdeberegningen per person.

Kom innom Meny Romerikssenteret sin fiskedisk; de hjelper deg veldig gjerne med flere gode tips.

Se mange gode oppskrifter fra Meny her.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo