En sunn matpakke gir mer energi

En jente og gutt som sitter ute og spise matpakken sin
Matpakken er en viktig del av skoledagen.
Bildekollage med tre drikkeflasker, vanntett trekk til skolesekken og to matbokser
Drikkeflasker fra Kitch'n, fotballmatboks fra Nille, rosa matboks fra Ark, trekk til skolesekken fra Ark.
Matboks på et bord fylt med sukkererter, frukt og rundstykke med eggerøre og salat.
Sunn og god matpakke. Foto: matprat.no

Skoledagen kan bli lang for de minste, men en god og sunn lunsj sørger for å holde energinivået oppe. Det er viktig for både lek og læring.

Det er mange år siden brødskive med svett gulost var det vanligste alternativet i matpakken, nå finnes det mange flere fristende alternativer. Frukt, grønnsaker, pizzasnurrer, matmuffins eller gårsdagens middagsrester er alle gode lunsjalternativer. Det kan være lurt å starte med matboksen, for den skal sørge for at dagens lunsj holder seg fersk og god. En matboks med flere rom, sørger for å holde ulik mat adskilt og sørger for at det holder seg friskt.

Sunt og godt

Sørg for at matpakken fylles med gode og sunne råvarer. Grove kornsorter holder deg mett lenger, varier mellom grove brødskiver, rundstykker, chapati, pitabrød, knekkebrød eller liknende. Fisk, magert kjøttpålegg, ost, egg eller vegetarisk pålegg er sunne alternativer i matpakken og legg gjerne med noe oppskåret frukt og grønnsaker.

Det er smart å involvere barna når du skal lage matpakke, det er mange som har preferanser på hva de vil spise. Kanskje de vil lage den selv? Oppskriften under er enkel å lage og veldig god å spise.

Kilde: https://www.matprat.no/artikler/ernaring/matpakker-til-barna/

Tips!

Lyst på kaldt vann? Fyll opp en flaske med 1/3 venn, frys ned og hell på mer vann neste morgen.

RUNDSTYKKE MED EGGESALAT

En skikkelig proff matpakke med eggesalat, melon og sukkererter.! Lag den gjerne dagen før, så sparer du tid før du må storme ut til en ny dag.

Foto og oppskrift: matprat.no

Dette trenger du:

  • 2 stk. egg
  • 2 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 0,75 ss majones
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 stk. grovt rundstykke
  • 1 stk. salatblad
  • 100 g cantaloupe melon
  • 2 ss blåbær
  • 15 stk. sukkererter

SLIK GJØR DU

  1. 1Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og skrell dem.
  2. Bland creme fraiche og majones.
  3. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen. Smak til med salt og pepper.
  4. Del rundstykke i to. Legg på salat og eggesalat. Del rundstykket, og legg i matboksen.
  5. Skrell melon og del melonkjøttet i biter. Legg det i matboksen sammen med blåbærene. Skyll sukkererter, og ha de i matboksen.

Tips!

Dårlig tid på morgenen? Lag matpakken kvelden i forveien og sett den i kjøleskapet. Du kan også lage mat på forhånd og fryse ned, som pizzasnurrer, matmuffins eller grove havrescones. Legg en i matpakken på morgenen, så er den ting og klar til lunsj.