Alt til skolestart

Jente som holder i en sekk på ryggen. Fargeblyanter i forgrunn og teksten "Skolestart"
Ark har det dere trenger til skolesekken - inkludert flott utvalg i sekker.
Skolestart
Flotte sekker fra Beckmann i mange varianter.
Skolestart
Skolestart
Ark har et stort utvalg i drikkeflasker og matbokser
Skolestart
Skolestart
Kom innom å se Ark sitt store utvalg i pennal.

Det er en stor begivenhet å begynne på skolen, for barnet og foreldrene. Hos Ark får du tips til velge riktig sekk, i tillegg til gode lesetips til skolestart

Enten man skal starte i 1.klasse på barneskolen eller man skal tilbake til skolen etter sommerferien, er det stas med noe nytt til sekken.

Ark har et stort utvalg i alt av skoleutstyr. Det være seg pennal og farger, blyanter og alt annet dere trenger til pennalet. De har også matbokser og drikkeflasker i mange varianter.

Når det gjelder skolesekk, er det viktig å velge sekk som passer til ditt barn. Kom innom, så hjelper vi deg gjerne med å finne riktig sekk; de kommer i mange forskjellige farger og størrelser.

Her kommer noen tips til hva man skal tenke på når man skal velge sekk:

BRYSTREIM

Har sekken brystreim som kan justeres i høyden? Juster den slik at den er på høyde med armhulen. Brystreimen forhindrer at sekken sklir av skuldrene, og er viktig for at armene skal kunne brukes fritt.

HOFTEBELTE

Det er hoftekammen som bærer mye av vekten, og det er derfor ekstra viktig at den er robust. Pass på at det er god polstring, og god lengde på polstringen. Barn er aktive, det er mye løping, hopping og leking – sørg for at det er god støtte i et skikkelig hoftebelte.

TOPPSTRAMMERE

For å forhindre at vekten i sekken gjør at du blir dradd bakover, så er det viktig å trekke sekken inn mot skulderpartiet. Toppstrammere sitter på toppen av skulderremmen, og sørger for at sekken sitter godt mot skuldrene.

RYGG

Ryggen skal gi god støtte, og følge kroppens form i størst mulig grad. Ikke velg en sekk med myk rygg.

ØVRIGE BEHOV

Utover dette så er det lurt å tenke på behovene barnet har i løpet av skolehverdagen. Det bør være en lomme innerst mot ryggen med plass til 2-3 bøker, slik at den tyngste vekten er nær ryggen. Sekken bør ha med et regntrekk, med en egen dedikert plass slik at det ikke blir rotet bort. Små barn har som regel ikke så god styr på tingene sine.

Kanskje er det turdag på skolen? Eller kanskje skal barna ha gym eller svømming? Vi anbefaler å ikke basere deg på at barnet tar med en ekstra pose eller bag. Det kan fort rotes bort/ glemmes igjen, i tillegg til at vekten blir skjevfordelt. For å unngå dette er det en god løsning å finne sekker med feste på toppen, slik at vekten blir jevnt fordelt.

Juster sekken til barnet


Fyll skolesekken

Ark har pennal har et stort utvalg til store og små. Masse forskjellige farger og varianter. De har også et stort utvalg i både drikkeflasker og matbokser - her finner nok barna sin favoritt. Enten som matcher både sekk og pennal, eller noe helt annet. Fritt valg:)

Velkommen innom Ark, husk også at man kan handle med "klikk og hent" på Ark sine https://www.ark.no/.

Fargeblyanter med grå bakgrunn

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo