Fin rette gardiner til din stue

KID hjelper deg å fine rette gardiner til din stue
Match med lekkert interiør
KID hjelper deg å fine rette gardiner til din stue
Er du den lyse, duse typen?
KID hjelper deg å fine rette gardiner til din stue
Lekre farger
KID gardintips
Kid har også lystette gardiner

Hvilke behov skal gardinene dekke? Liker du farger og mønster? Stemningen du ønsker å ha i stua bør være med å bestemme hva du velger.

Gardiner har stor innvirkning på stilen og atmosfæren i stua. For eksempel gir lange og dekorative gardiner rommet et helt annet preg enn minimalistiske plisségardiner, så hva slags stemning du ønsker i stua bør være med på å bestemme hva du velger. Tenk også nøye igjennom hvilke behov du har – vil du skjerme for innsyn, skal gardinene først og fremst være dekorative eller vil du dempe akustikk? Her hjelper vi deg med å finne rette gardiner til din stue.

Hvilke behov skal gardinene dekke?

Vi har alle litt ulike behov og ønsker når det gjelder valg av gardiner til stua. Noen er kanskje mest opptatt av at gardinene skal se pene ut og gi rommet et løft, mens andre i hovedsak ønsker å stenge sola ute. Når du skal velge gardiner bør du derfor tenke igjennom hvilke behov du vil at gardinene skal dekke.

Skal gardinene skjerme for innsyn og dempe lys? Vil du at de skal gi en følelse av at rommet er større, eller få det til å virke lunt og hyggelig? Kanskje har du behov for å dempe akustikken i rommet? Generelt kan vi si at tekstiler i og utenfor vinduene, og også på veggene, vil dempe mye klang. Jo tykkere stoffer, jo bedre effekt. Velour og ull er spesielt godt egnet for å dempe uønsket akustikk.

Ta hensyn til størrelsen på stua

Når du skal velge gardiner, bør du også ta hensyn til om du har en stor eller liten stue. Mange med liten stue ønsker at rommet skal fremstå større enn det er, og da bør man tenke på mønster- og fargevalg. Et lite rom kan virke større med småmønstrede tekstiler, og lyse, luftige tekstiler har den samme effekten. Det kan være verdt å merke seg at småmønstrede tekstiler ofte passer bedre i små rom enn i store, på samme måte som store mønstre ofte passer best i store rom.

Har du et lite vindu, kan du også henge gardinstangen et stykke utenfor vinduet på begge sider slik at vinduet virker bredere.

Hvilke farger og eventuelt mønstre bør du gå for?

Valg av farger og mønstre er veldig personlig, og må gjøres basert på din egen stil og smak. Gardiner som går ton-i-ton med fargen på veggene gir et mer nøytralt uttrykk enn kontrastfarger. Her bør man altså tenke igjennom i hvilken grad man ønske at gardinene skal få oppmerksomhet, eller «smelte» sammen med resten av interiøret.

For en lun og hyggelig atmosfære i stua, anbefaler vi gardiner i tykkere og tyngre tekstiler som Mali og Max, som også er lystette. Dype juvelnyanser eller dempede jordfarger vil også bidra til en lun stemning.

Kid hjelper deg gjerne med å finne gardinen som passer til deg. Kom innom Kid sin flotte butikk i 2.etg, eller les mer her.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo