Disse sminketrendene er perfekt til nyttårsaften

Dame med knallilla lepper og matchende øyenskygge
Nærbilde av dame med pannelugg og knallrøde lepper som smiler med lukkede øyne
Ultranært bilde av nese og lepper i glossy mursteinsrød tone

Endelig kan vi feire igjen! Her får du presentert sminketrendene som gjelder akkurat nå, slik at du blir klar for årets siste fest.

De to siste årene har naturligvis satt sitt preg på skjønnhetsrutinene våre. Og etter månedsvis med hjemmekontor og minimalt med feiring, klandrer vi ingen for å ha lagt festsminken innerst på hylla.

Men når slutten av året nå nærmer seg, ser det ut til at vi kan forberede oss på en skikkelig nyttårsfeiring. Det betyr at du endelig kan børste støvet av sminkekostene dine.

For selv om mye har endret seg de siste årene, er det én ting som alltid forblir som før – nemlig feststemtheten som kommer med en perfekt lagt eyeliner eller en glamorøs rød leppestift.

Føles det nesten som om du har glemt hvordan man gjør det? Fortvil ikke! Vi har samlet seks festligste sminketrender, slik at du kan stille godt forberedt foran speilet når det nye året skal ønsket velkommen.

6 tips til hvordan du nailer nyttårssminken

1. La leppene ta seg av snakkinga

Alt er lov når leppestiften gjør et etterlengtet comeback! Trenden er ganske enkel: Enhver farge eller tekstur som sørger for at leppene dine stjeler showet, er en vinner i vinter.

Hvis du trenger hjelp til fargevalg, kan vi avsløre at mauve (brunrosa), varm toffee og mursteinsrød har fått mye oppmerksomhet i høst. I tillegg har dyp burgunder dukket opp som en mer edgy og overraskende anvendelig leppefarge – helt uavhengig av hudtone.

Tips! Her kan du velge et produkt som både kan brukes på lepper, øyne og kinn, for å virkelig binde fargetonene i ansiktet sammen.
Nærbilde av ansikt med masse glød og naturlig sminke
La huden gløde
Knust øyenskygge i forskjellige nyanser av rosa og lilla
Nærbilde av øye sminket med rød øyenskygge og sølvglitter
Glitter + sminke = sant
Nærbilde av ansiktet til modell, sminket med rød øyenskygge
Skill deg ut med farger

2. Skinn som en stjerne

Glød eller «glow» har vært et hett ord innenfor sminke og hudpleie en stund nå. Huden skal se ren og duggfrisk ut, med masse fukt og glans.

Vil du gå for denne looken, bør du fukte huden godt før du legger sminke. Bruk en god fuktighetskrem, gjerne sammen med et serum eller en ansiktsolje. Velg så sminke som gir glød, for eksempel en fuktighetsgivende foundation og en krembasert rouge fremfor en puddervariant.

Tips! Når du handler sminke til nyttårsaften kan du gjerne velge produkter med shimmer eller glitter i, som kanskje føles litt «mye» til hverdags.

3. Alt som glimrer er gull

Glitter er gøy uansett alder, og nå kan du bruke så mye du vil uten at noen kan si du er oversminket. Raid butikkhyllene for alt som glitrer og ser gøy ut!

Når du sminker deg med glitter velger du selv hvor tett og hvor mye du legger. Du kan pakke glitteret tett på øyelokkene, eller drysse det flere steder i ansiktet. I tillegg til på øynene er glitter fint langs kinnbena, over neseryggen eller i tinningen.

For å forsterke gløden kan du legge en skimrende kremrouge først og så drysse over glitter i samme fargetone. Er du redd for at glitteret skal drysse, kan du bruke glitterlim eller egne primere som er utviklet for å holde glitteret på plass.

Nå finnes det glitter som ikke danner mikroplast i havet, og har du mulighet bør du bruke det.

Tips! Du kan enkelt lage din egen glitterøyenskygge ved å blande glitter med øyenbrynsgelé. Det er viktig at du bruker glitter som er ment for huden.

4. Ha det gøy med farger

Brukte du sminke på 80-tallet? Da husker du garantert at farget øyenskygge var tingen – gjerne akkompagnert av svart eyeliner på våtkanten av øyet og mye maskara.

Nå kan du finne frem kreativiteten fra den tiden, og eksperimentere med akkurat de fargene du ønsker. I høst er det også trendy å kombinere farger, så her er det kun fantasien som setter grenser.

Forbered gjerne øyelokket med en primer, som sørger for at øyenskyggen holder og at fargene ikke blander seg. Deretter er det bare å utforske hele fargepaletten!

Tips! Legg gjerne litt øyenskygge under og i utkanten av øyet for ekstra effekt.
Kvinne med oppsatt hår og reversed cat eye-sminke som ser i kamera
Kanskje du vil prøve "reversed cat-eye" til nyttårsfesten?
Modell med babyrosa afro og rosa glittersminke holder seg til ansiktet mens hun smiler og lukker øynene
Kvinne med afro poserer, har små stjerner rundt øynene og lilla øyenskygge
Nærbilde av en kvinne med stjerner klistret rundt øynene

5. Prøv en ny vri med «reversed cat-eye»

«Ut med det gamle, inn med det nye,» sier man gjerne på nyttårsaften. Hva med å bare gi det gamle en ny vri?

Denne høsten har alt vi trodde vi visste om eyelinere bokstavelig talt blitt snudd på hodet – nå skal fokuset nemlig ligge på nedre vippelinje.

Den glamorøse sminketrenden, kalt «reversed cat-eye», har sirkulert på sosiale medier gjennom høsten, etter at den populære LA-baserte makeup-artisten Spencer delte en TikTok-video av looken – en video som raskt fikk over to millioner visninger. Heldigvis lyttet han da fansen ba om en steg-for-steg-video. Den kan du finne på Tik-Tok-kontoen hans: @PaintedBySpencer.

Og du! Husk å bruke setting-spray, så du slipper å gå inn i det nye året med eyeliner rennende nedover kinnene.

6. Pynt fjeset med glitrende detaljer

Husker du en tid før pandemien, da vi alle ville kopiere sminketrendene fra den populære TV-serien Euphoria?

Gode nyheter: Moroa er ikke over! Også i høst gikk modellene på catwalken med stjerner og små stener over øynene.

Vil du prøve deg på lignende ansiktspynt, kan du velge små stener, stjerner, hjerter eller annet som glitrer og er fint. Pyntestener, eller «rhinestones», som de ofte kalles, får du blant annet kjøpt i ulike hobbyforretninger og butikker som fører tilbehør.

Du kan bruke mange, både over og under øyet, eller du kan markere utkanten av øynene dine med en sten på hver side for en enkel og søt detalj.

Tips! Bruk vippelim for å feste stenene til ansiktet.