Lag en nydelig Smashkake!

smashkake
smashkake

En dobbel Pavlova med Smash! - kaken med den perfekte kombinasjonen av søtt, salt og luftig sprøtt! Her skal det iallefall "godt gjøres å spise bare en!"

Dette trenger du

12 porsjoner | Tidsbruk: Over 60 minutter | Middels vanskelighetsgrad

  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik
  • 50 g smash
  • 2 ss sjokoladesaus

Eggekrem

  • 6 stk. eggeplomme
  • 5,5 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater

Marengsbunn

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker

Til servering

  • 2 dl kremfløte

Tips!

Trekk kjelen til side hvis eggekremen tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Slik gjør du

  1. Lag eggekrem først: Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maisenna i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen til den er helt kald.
  2. Lag marengsbunner: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  3. Vend inn siktet maisenna og eddik med en slikkepott.
  4. Grovhakk smash, og ha i marengsen. Vend forsiktig rundt et par ganger til.
  5. Legg ark med bakepapir på to stekebrett, tegn to sirkler etter en kakeform eller en tallerken, 22-24 cm i diameter. Fordel blandingen i sirklene og form det til to kaker, 2-3 cm høye.
  6. Sett ovnen på 120 °C. Bruk over- og undervarme. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  7. Sett sammen kaken rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
  8. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Det kan lønne seg å røre eggekremen litt glatt før du blander den med kremen, da unngår du lettere klumper.
  9. Legg en marengsbunn på et serveringsfat. Ha på halvparten av kremblandingen og litt knust smash. Legg på neste marengsbunn, resten av kremen og legg på godt med smash. Ha gjerne litt ekstra sjokoladesaus over som pynt.
Håper det smaker!
Oppskriften er hentet fra
Matprat.no