Gjør det fint til jul - ute og inne!

Pynt til jul Romerikssenteret
Nydelige blomster, lykter og søt liten snømann fra Mester Grønn
Julepynt Romerikssenteret
Julepynt Romerikssenteret
Lekker pynt fra Holmegaard og den populære apen til Kaj Boyesen - fås hos Kitch'n
Julepynt Romerikssenteret
Søte små nisser fra Kähler i flere ulike varianter - fås hos Kitch'n
Pynt til jul Romerikssenteret
Pynt til jul Romerikssenteret
Pynt til jul Romerikssenteret
Ikke glemt å pynte utendørs. Her tips fra Nille og Mester Grønn
Pynt til jul Romerikssenteret
Pynt til jul Romerikssenteret
Nydelig adventstemning hos Nille
Pynt til jul Romerikssenteret
Hos Kid finner du både service, bestikk og alt annet du trenger til å pynte et lekkert bord
Pynt til jul Romerikssenteret
Den lille detaljen som skaper magisk stemning - Kid

Adventstiden er tid for forventning og spenning. Tid for å glede seg og samles, og gjøre hyggelige juleforberedelser sammen. Hva får deg i julestemning?

Vi har tatt oss en liten tur rundt i senteret og tatt en titt i de forskjellige butikkene som selger julepynt. Her har vi valgt noen av våre favoritter, samt at vi kommer med noen tips til hvordan du kan pynte til hverdags og fest. Både ute og inne.

Julepynt i alle varianter

Det fins ingen grenser for hva du kan pynte med - man har sine favoritter. Å blande nytt med gammelt er inn som aldri før, og gjerne iblandet blomster, grener, kongler og andre ring man finner i naturen.

Mange samler også på julepynt. Kitch'n har blant annet lekker julepynt fra fra Holmegaard av Ann-Sofie Romme. Romme laget den første juleklokken med motiv i 1993. Siden den gang har klokken blitt til en hel kolleksjon av klokker, hjerter, stjerner og julekuler i munnblåst glass, som hvert år får et vakkert, nytt julemotiv. 2023-kolleksjonen feirer sitt 30-årsjubileum med et spesielt motiv som knytter alle årene sammen på en vakker måte. Ta turen innom Kitch'n for en titt.

Her finner dere også de populære figurene til Kay Bojesen. Hans fantasifulle familie av trefigurer har en helt spesiell appell til både barn og voksne. En klassiker og en god gaveide, som med garanti vil gå i arv i generasjoner.

Stemningsfullt med belysning

Når førjulstiden og advent kommer er det hyggelig å lyse opp mørketiden. Julestjerner og adventsstaker i vinduene, granbar rundt inngangsdøren og lysslynger i trærne eller på balkongen - det er liten tvil om at det gir en umiddelbar julestemning når hus og hjem lyses opp med stemningsfull belysning.

Det er noe magisk med ’julestjernen’ – og om det er store papirstjerner eller lysende adventstjerner, bringer de alltid nydelig stemning og julemagi inn i hjemmet. Lys opp vinduer fulle av rimfrost – og gjøre det hyggelig både innenfra og fra utsiden. Du kan henge flere sammen eller la én enkelt stjerne skinne for seg selv, og de også henges opp andre steder inne. En adventstjerne bringer stemningsfull atmosfære, og er en enkel og vakker juledekor i seg selv.

Adventstjerner får du kjøpt hos Nille, Mester Grønn og Kid.

Husk å pynte utenfor

Det er alltid hyggelig å komme til noen som har pyntet litt ekstra ved inngangspartiet. Dette er jo det første du selv møter når du kommer hjem. Det er også det første dine gjester møter når de kommer på besøk, og skaper et hyggelig førsteinntrykk. Det finnes egentlig ikke grenser for hva du kan gjøre, og du kan pynte deg opp fram mot jul.

Har du en liten balkong kan du surre lysslynger rundt rekkverket, eller rundt et lite tre i en potte – eller hva med vårt lille juletre med LED-lys? Bor du i hus er det jo bare fantasien som setter grenser for hvor mye eller lite du ønsker å pynte opp! Inngangsparti, trær og busker, langs rekkverk eller ramme inn døra eller inngangspartiet.

Nille har stort utvalg av utendørsbelysning, nisser og lykter.

Vintergrønne busker som einer, gran, sypress og sedertre er dekorative med sitt grønne bar gjennom hele vinteren. Greinene kan variere fra frodig grønt til blålig. Når julen kommer er det også svært dekorativt å pynte de vintergrønne buskene med stemningsskapende lyslenker.

Mester Grønn har mange flotte planter som tåler å stå ute også om vinteren. Les mer lenger ned på siden om de forskjellige varianter det er av vintergrønne planter.

Pynting av bord

Gjør deg ekstra flid med borddekkingen til jul i år, og bruk god tid på å skape ditt personlige uttrykk på borddekorasjonen og borddekkingen. Det er mange måter å skape den gode julestemningen på, enten du går for et klassisk uttrykk med julerødt eller toner av grønt og naturmaterialer.

Du kan enten holde det stramt og enkelt med pynt i samme stil og fargetoner, eller gå for en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, med en kombinasjon av ulike typer julepynt.

En fin duk er alltid et godt utgangspunkt. Velg gjerne en nøytral og ensfarget duk hvis du har servise med mønster, eller en mer dekorativ duk hvis du har nøytralt servise. Har du et flott bord du ikke vil dekke til, kan en fin løper være en god løsning. Lekre servietter i for eksempler lin er også en nydelig detalj, gjerne med et bånd rundt.

Hos Kid finner du et stort utvalg av det du trenger til borddekkingen, og det lille ekstra!

Glem ikke blomster og/eller grener til bordekkingen. Dette kan du enten finne ute i naturen, eller du kan ta turen innom Mester Grønn. De har et stort utvalg av buketter i mange forskjellige varianter.

Vintergrønne favoritter

Lyst til å lære litt om dette? Det finnes et stort utvalg av vintergrønne planter hos Mester Grønn. Greinene kan variere fra frodig grønt til blålig.

Einer:

Einerslekten omfatter flere varianter av vintergrønne busker som f.eks Stricta og Squarrosa. Baret kan variere fra frodig grønt til blålig. Hos noen varianter er baret svært tandert og mykt, som gir en helt spesiell prydverdi både som plante og som avskåret i dekorasjoner og kranser.

Sedertre:

Sedertre har en helt fantastisk duft og med sin slanke fasong er den både trendy og lekker. Seder er et bartre i furufamilien som opprinnelig hører til i middelhavsområdet, og den er nært beslektet med lerke. Sedertre er varmekjær og overvintrer kun i de luneste kyststrøkene i Norge.

Sypress:

Denne planten har en bred, søyleformet voksemåte med blågrå myke nåler.

Thuja:

Thuja er en av våre mest brukte vintergrønne planter. Den brukes normalt som hekk, men kan også plantes i potte og pynte opp inngangspartiet. Baret er grønnere enn på mange andre vintergrønne planter.