30 år – lag tidenes bursdagsfeiring

Ballonger i sølv formet som tallet 30
Jente som balanserer en ananas på hodet
Bord med forskjellige dekoarsjoner til hawaiifest
Bord pyntet til sommerfest med frukt og sterke farger
Kakebord med småkaker på etasjefat

Det er lov å trå til litt ekstra når man fyller 30 år. Med disse tipsene vil både du og gjestene få en fest dere sent vil glemme.

Sett av tid til planlegging

Planlegging er alfa og omega når man skal planlegge et 30-årslag – enten du skal invitere til en stor fest eller et lite middagsselskap med dine nærmeste venner.

I planleggingsfasen kan det være lurt å skrive ned hva som må gjøres før festen – gjerne i prioritert rekkefølge – og deretter krysse av etter hvert som ting blir gjort. Jo før du begynner planleggingen, jo bedre!

Pynt og dekorasjoner

Jo da, du kan selvfølgelig arrangere fest uten særlig pynt og dekorasjoner, men vi kan love deg at festen blir hakket mer gjennomført dersom du pynter litt ekstra. Hva med å gå til innkjøp av noen kule ballonger og lage en ballongbue? Her kan du gjerne bruke YouTube eller Pinterest til å finne inspirasjon.

Eller hva med å arrangere temafest?

Forslag til temafesten:

  • 80-talls
  • Tropisk
  • Festival
  • The Great Gatsby

Lag spilleliste på forhånd

En god fest trenger god musikk! Så dersom du ikke har planer om å leie inn en DJ for kvelden, råder vi deg til å lage en spilleliste på forhånd. Listen bør inneholde noen rolige sanger som kan spilles tidlig på kvelden, og noen med litt mer fart i som kan spilles ut i de sene nattetimer.

Tips! La gjestene komme med sangønsker. På den måten sørger du for at alle har noe de liker å høre på i løpet av kvelden.

Ha nok mat og drikke

Hva du velger å servere kommer an på hvor mange gjester du har bedt. Har du bedt få gjester, kan en trerettersmeny fungere fint, men med flere gjester kan det være mer praktisk å servere tapas/koldtbord.

Uansett hva du velger å servere, bør du sørge for at du har nok mat og drikke til gjestene. En god regel er å beregne ca. 500 gram mat per person, der cirka halvparten er kjøtt eller fisk.

Lei en fotograf

Skal du først arrangere et 30-årslag, er det gøy å ha noen bilder å se tilbake på. Men som vi alle vet, er det fort gjort å glemme å ta bilder når man har det gøy. Leier du inn en fotograf slipper du ikke bare å ta bildene selv, du får også ekstra kule bilder til å ha i fotoalbumet. Vinn-vinn!

Det er mange hobbyfotografer eller fotografer i oppstartfase som ønsker flere bilder til porteføljen sin. Er du heldig, tar disse bilder gratis eller til en rimeligere pris enn en profesjonell fotograf ville gjort.

Nyt festen!

Når man arrangerer fest er det mye som skal ordnes både før, under og etter festen, og det er fort gjort å få høye skuldre. Men det er sjeldent noen som bryr seg om at du har glemt å sette frem smør på koldtbordet – så slapp av og nyt kvelden!