Meny
 

10 julegaver til mamma

innpakking av julegaver

Sliter du med å finne den unike julegaven til mamma? Fortvil ikke – vi har tipsene som garantert kommer til å skille seg positivt ut under treet.

Det å gi bort gaver er og blir en stor og viktig del av julen. Lite er så hyggelig som å dandere pakker med sløyfer og merkelapper og glansfullt papir, for så å se noen bli oppriktig glad for presangen og den innsatsen du har lagt ned.

 

Men selv om julegaver først og fremst er kos, kan det også være skikkelig vanskelig. Spesielt krevende er det å skulle finne på noe til dem som ikke ønsker seg noe spesielt, og som egentlig har alt de trenger.

 

Det er da du skal tenke litt utenfor boksen og rette blikket mot de gavene man rett og slett ikke kan få nok av! For hvem takker vel nei til flere fine opplevelser, gode smaker, sjenerøse tjenester eller skreddersydde personlige ting som overrekkes med en haug av kjærlighet?

 

Her er 10 tips til hva du kan gi til mamma som fortjener det lille ekstra:

1. Finn frem strikkepinnene

Har du god tid, og har strikket litt tidligere, så er det bare til å sette i gang. Du trenger ikke nødvendigvis å strikke en hel genser, men kanskje du kan lage en lue, et deilig skjerf, sokker eller votter? Velg et garn som ikke klør, og i farger som hun liker, så skal det godt gjøres å trå feil.

 

2. Gi mamma litt luksus i hverdagen

Gaver som gir pleie til en tørr vinterkropp er ofte sårt tiltrengt. I tillegg er det ekstra deilig å kunne senke tempoet og ta vare på seg selv rett etter julestria. Mammaene er som regel de som løper aller mest og tenker på alle andre. Sett sammen et lite spa-kit, bestående av for eksempel en god hårkur, en oppfriskende ansiktsmaske og en deilig skrubb som gjør mørketiden litt mykere.


3. Kvalitetstid i kinomørket

Ta henne med på den nye Mary Poppins-filmen, eller inviter til en helaften med middag og kinobilletter til filmen om Sonja Henie som kommer i desember. En tur på kino er en hyggelig aktivitet å se frem til nå som det er mørkt og kaldt, så denne gaven kan nærmest ikke slå feil.

 

4. Gaver som er til å spise opp

Perfekte gaver til hun som har alt er de gavene som kan spises opp! Det trenger ikke være julekaker – gå heller for noe deilig tilbehør til romjulsfrokosten, eller tenk på hva som kan gi litt ekstra glede i januar når festen er over. Listen er lang over deilig snacks som garantert gleder ganen – og som kan puttes på fine krukker eller glass, og pyntes som du ønsker! Du finner flere tips til spiselige og hjemmelagde julegaver her

5. Del gode minner

Det er alltid hyggelig å se tilbake på øyeblikk og gode stunder i året som gikk. Selv om man ofte bærer med seg bildene på telefonen, så er det noe annet å se dem printet ut eller å kunne bla i et album. Derfor er det supert å gi bort en minnebok, et album eller en kalender med bilder fra en eller flere opplevelser du har hatt med mottakeren. Og vil du gi gaven en ekstra dimensjon, kan du slenge med en invitasjon til en mimrekveld der du byr på mat og drikke knyttet til den aktuelle opplevelsen.

 

6. Tid for mat

Tid er noe av det mest dyrebare vi har i dag, så det å gi noen sosialt samvær over en middag, faller alltid i god jord. Middagen kan finne sted ute eller hjemme – men det viktigste er at dere bestemmer en tid med det samme, slik at dere er sikre på at tiden ikke flyr og gaven bare fordufter.

 

 

7. Gi bort gode vaner

Bli årets inspirator! Gi bort påmelding til et løp og et treningsopplegg sammen med deg, der du og moren din kan trene sammen mot et felles mål. Eller senk ambisjonsnivået, og gi bort en fast skogstur én gang i måneden. Da får dere pleiet både relasjonen og helsa!

 

8. Gled henne med en grønn venn

Planter er ikke bare dekorative og fine å se på – de gir også bedre inneklima. Man kan aldri ha for mange planter! Vil du gjøre gaven ekstra personlig, kan du ta avleggere eller stiklinger fra en av dine egne planter, plante dem i en fin potte og gi dem bort med en sløyfe på.

Du finner planter her:

 

9. Gi bort en hjelpende hånd

Har hun et overfylt loft hun aldri får ryddet? Eller vinduer som aldri blir vasket? Tilby deg å hjelpe til en helg, så får hun både selskap av deg og noen arbeidsoppgaver ut av verden. Et gavekort på en slik tjeneste koster så lite – men er verdt en formue! Lag ditt eget kort og pakk det fint inn, slik at det likevel blir en glede å åpne gaven.

10. Den glade gaven

Noen gaveideer så gode at de fortsatt varer, selv om de først ble oppfunnet på 60-tallet. Den gladeste gaven man kan gi er nemlig en Hoptimist, som har som eneste formål å spre glede og sette et smil om alles munn. Hoptimisten kan flytte rett inn på bokhylla og spre glede hver eneste dag.

 

Bilde: Hoptimist 

Du finner julegavene, innpakningen og julekortene hos oss! Sjekk våre åpningstider her.

Sist endret - 01 november 2018
Romerikessenteret – Footer - Retargeting