Meny
 

Kylling kan brukes i utallige retter!

Kyllingretter fra REMA1000

Kylling er en fantastisk råvare som passer like godt til hverdag som fest! Kylling passer utmerket i salat, sammen med pasta eller som helstekt med deilig tilbehør.

Her en kjempe god oppskrift på kylling satay med peanøttsaus:

 

Ingredienser, 2 voksne og 2 barn:

 

650 g kyllingfilet eller kyllingfiletlår

20 stk grillspyd

1 dl brunt sukker

1 ss chilipaste

1 ss ingefær, revet

1 ts hvitløk, hakket

1 ss koriander, hakket

1 ss sesamfrø

1 dl soyasaus

 

Peanuttsaus:

0,5 glass grovt peanuttsmør

1,2 dl vann

 

Magosalsa:

2 stk mango, modne

1 ss koriander, hakke

1 ts ingefær, revet

1 ss limesaft

1 ss honning

 

Slik gjør du

Trinn 1

Salat: Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingbrystene i lange, 1 cm tykke, strimler. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og pensle dem med marinaden. La kjøttet marineres i 30 minutter. Sett ovnen på 250 °C med grillelementet på. Legg de marinerte kyllingspydene på et stekebrett og stek i ca. 2 minutter til spydene er gjennomstekte og klare for servering. Om sommeren kan spydene gjerne grilles – la dem i så fall ligge 1-2 minutter på hver side over direkte varme. Server med peanøttsaus.

 

Trinn 2

Peanøttsaus: Kok opp vannet og ha i peanøttsmør og marinade. Varm forsiktig og rør til alt blir en smidig saus. Sausen holdes best varm i vannbad – den brenner seg fort på kokeplaten.

 

Trinn 3

Mangosalsa: skrell mangoen og kutt i små terninger. Rør inn honning. Smak til med hakket koriander, revet ingefær og limesaft.

 

Tips!

Smaker ekstra godt med mangosalsa og kokt ris.

 

 

Se flere gode oppskrifter med kylling her https://www.rema.no/oppskrifter/6673/kylling?page=2&utm_source=remano&utm_medium=forside_kyllingoppskrifter_april

Sist endret - 14 januar 2019
Romerikessenteret – Footer - Retargeting