Meny
 

Nydelig høstmat!

Oppskrifter på høstmat med lam

Deilige oppskrifter med lammekjøtt

Høsten har virkelig kommet. Med det følger også mange deilige oppskrifter på høstmat. Lam kan brukes til så mangt. Og det er jo så mye nydelig tilbehør som passer til.

Her kommer oppskrift på en klassisk lammestek med godt tilbehør til:

 

Ingredienser:

Lam 

1 surret lammestek

2 klyper salt

2 klyper nykvernet pepper

2 ss olje

 

Rotgrønnsaker:

1 pakke miks av rotgrønnsaker fra REMA1000

2 ss olje

 

Karamelliserte eplebåter:

2 stk epler

1 ss smør

1 ss sukker

 

Potetstappe:

1 pakke ferdig potetstappe fra REMA1000

 

Provencesaus:

1 boks Provencesaus, Stange

 

Slik gjør du:

 

Trinn 1:

Gni lammesteken inn med salt og pepper og brun den i stekepanne.

 

Trinn 2:

Legg rotgrønnsaker i en langpanne og vend inn litt olje.

Bruker du ikke ferdig rotgrønnsaksblanding, skjær ønskete rotfruktgrønnsaker i båter.

 

Trinn 3:

Legg lammesteken med steketermometer på rist over langpannen. Stek på 180 grader til kjernetemperaturen er 63-65 grader.

 

Trinn 4:

Kutt epler i båter og stek de i smør og sukker i en stekepanne.

 

Trinn 5:

Varm opp potetstappe og saus etter anvisning på pakken og server!

 

Oppskriften er hentet fra https://www.rema.no/oppskrifter/lammestek-med-ovnsbakte-rotgr%c3%b8nnsaker,-karamelliserte-epler,-potetstappe-og-provencesaus/REC-35164/

 

Vi anbefaler også oppskrift på lammelår i skiver. Se oppskriften her:

https://www.rema.no/oppskrifter/lammel%c3%a5r-i-skiver-med-ovnsbakte-beter,-sopp,-potetstappe-og-provencesaus/REC-35167/

Sist endret - 24 september 2019
Romerikessenteret – Footer - Retargeting