Meny
 

Fastelaven på søndag!

REMA oppskrift fastelavensboller

I tidligere tider markerte fastelaven en siste fest før fastetiden. I dag merker vi ikke så mye til dagen – bortsett fra at bollene har ekstra fyll og smaker ekstra godt.

Her kommer en oppskrift på deilige boller:

 

Ingredienser

Hveteboller:

1 kg hvetemel

4,5 dl h-melk

1 pk fersk gjær

2 egg

150 g meierismør

175 g sukker

1 klype salt

2 ts kardermomme

 

Til pensling:

1 egg

 

Krem:

5 dl fløte

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

1 dl melis (til dryss)

 

Trinn 1

Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til 37°C (fingervarmt) og bland ut gjæren. Hell det i det tørre.

 

Trinn 2

Bland inn egg og smeltet smør. Elt deigen godt, gjerne opp mot 7-10 minutter i eltemaskinen. Dekk til bakebollen med lokk eller en plastpose og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

 

Trinn 3

Hell ut deigen og kna den på benken. Del i 2 og rull hver bit til en tykk pølse. Del rullene i biter og rull til boller. Legg deigemnene på bakeplate med bakepapir, sett brettet i en plastpose og la bollene heve på et lunt sted.

 

Trinn 4

Pensle med et pisket egg, melk eller en blanding. Stek på midterste spor i forvarmet stekeovn på 220°C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

 

Trinn 5

Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.

 

Trinn 6

Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.

 

Serveringsforslag

Det er også godt med syltetøy i fastelavensbollen under kremen.

 

Oppskriften er hentet fra:

https://www.rema.no/oppskrifter/fastelavensboller/REC-34554/

Sist endret - 26 februar 2019
Romerikessenteret – Footer - Retargeting