Meny
 

Vi feirer eplets dag!

Eplepai oppskrift

Nå får du deilige norske epler i butikk

Siste tirsdag i september er "den norske epledagen". Det bugner nå av norske epler i butikk og i hagen til mange nordmenn. Det bør vi benytte oss av! Hva med en nydelig eplepai?

Her er oppskrift på en deilig eplepai med kanel! 

 

Ingredienser

  • 2 stk paibunn
  • 4 dl tørkede erter
  • 6 stk epler
  • 2 ss smør
  • 1 dl valnøtter , grovhakkede
  • 2 dl sukker
  • 2 ss kanel
  • 1 dl eplejuice
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  1. Dekk en smurt paiform med den ene paibunnen. Dekk bunnen med bakepapir og tørkede erter. Stek i ovnen på 180 grader til den begynner å få farge. Dette tar ca 8-10 minutter. Ertene gjør at paibunnen beholder formen under steking. Ta vare på de tørkede ertene, så har du dem til du skal lage pai neste gang.
  2. Del eplene i båter og stek dem i smør sammen med valnøttene til de får farge. Ha på sukker og kanel. Stek til sukkeret smelter. Hell på eplejuicen og kok til det tykner.
  3. Ha eplene i den forstekte paibunnen. Legg den andre paibunnen over eplepaien. Stikk hull i pailokket slik at fuktigheten kommer ut.
  4. Pensle pailokket med sammenpisket egg strø over litt sukker. Stek eplepaien i ovnen på 180 grader til pailokket er gyllent. Dette tar ca 12-15 minutter.
  5. Server gjerne eplepaien med en god vaniljeis eller vaniljesaus.

 

Tips:  

Bruk sprø syrlige epler i denne oppskriften, så får du en fantastisk pai som passer like godt til hverdag som til fest.

 

Oppskriften er hentet fra https://meny.no/oppskrifter/Bakst/Pizza-og-pai/Eplepai-med-kanel/

Sist endret - 24 september 2019
Romerikessenteret – Footer - Retargeting